Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ

image_pdfimage_print

Σε πολύ καλό κλίμα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης κος Λάζαρος Μαλούτας τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ κο Κιάνα Στέργιο και μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κοζάνης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Ο κος Μαλούτας όντας και ο ίδιος μέλος του ΤΕΕ, ως Διπλωματούχος Μηχανικός και επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του τμήματος, είχε πολύ καλή γνώση της λειτουργίας του ΤΕΕ και των δυνατοτήτων συνεισφοράς του στη δημόσια διοίκηση, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν πρωτίστως το μεγάλο θέμα της απολιγνιτοποίησης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της επόμενης μέρας, θέμα που αφορά βέβαια ολόκληρη την περιοχή. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες της αξιοποίησης τόσο των περιοχών εντός, όσο και εκτός της πόλης της Κοζάνης, προκειμένου να προσελκυθούν νέες επενδύσεις, το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου, αλλά και θέματα που αφορούν αποκλειστικά στον Δήμο Κοζάνης, όπως το ΣΒΑΚ και τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική αρχή σχετικά με τις παρεμβάσεις που αυτό προτείνει για την πόλη της Κοζάνης, η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοζάνης, η πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία, τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και η ανάγκη της αξιοποίησης των παραλίμνιων περιοχών.

Οι δύο φορείς, μετά τη θεμελίωση των βάσεων συνεργασίας, δεσμεύτηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Στέργιος Μεν. Κιάνας

sinantisi me malouta

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση