Σεμινάριο με θέμα: «Προσεισμικός έλεγχος υφιστάμενων κατασκευών – Πρωτοβάθμιος & Δευτεροβάθμιος Έλεγχος – 3η Αναθεώρηση ΚΑΝ.ΕΠΕ. / Κ.Α.Δ.Ε.Τ. & 3DR.STRAD – 3DR.PESSOS»

image_pdfimage_print

Την Δευτέρα 13/11/2023 διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην Κοζάνη σεμινάριο με θέμα τον Προσεισμικό Έλεγχο των υφιστάμενων κατασκευών (Πρωτοβάθμιο & Δευτεροβάθμιο) και την 3η αναθεώρηση του ΚΑΝ.ΕΠΕ. Το σεμινάριο, που ήταν υπό την αιγίδα του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, πραγματοποίησε η εταιρεία 3DR, η οποία δημιούργησε την πλατφόρμα απογραφής των κτιρίων για προσεισμικό έλεγχο. Το σεμινάριο το παρακολούθησε δωρεάν πλήθος συναδέλφων Μηχανικών, εν όψει και της έναρξης λειτουργίας του Μητρώου Μηχανικών Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου, το οποίο έχει ήδη ανοίξει και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν μέσα από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ (https://web.tee.gr/mm-pe/).

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Στέργιος Κιάνας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που έχει αναλάβει το ΤΕΕ, μέρος της οποίας είναι και το Μητρώο Μηχανικών Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου, ως σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο, μέσω του οποίου θα ελεγχθούν οργανωμένα και με χρονοδιάγραμμα όλα τα κρίσιμα δημόσια κτίρια μέσα στους επόμενους μήνες, γεγονός που αποτελούσε μια σταθερή διεκδίκηση του ΤΕΕ εδώ και πολλές δεκαετίες και κάλεσε όλους τους μηχανικούς, που έχουν τα προσόντα, να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλης σημασίας προσπάθεια.

 

Οι εισηγητές κύριοι Βαδαλούκας Γεώργιος (Πολ. Μηχανικός, Αντιπρόεδρος Ε.Τ.Α.Μ. και Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Τ.Ε.Ε.), Παπαχρηστίδης Αριστείδης (Δρ. Πολ. Μηχανικός, Επικεφαλής R&D της 3DR και Πρόεδρος Ε.Τ.Α.Μ.), Βαδαλούκας Κωνσταντίνος (Πολ. Μηχανικός (MSc), Επικεφαλής Πωλήσεων της 3DR και μέλος επιτροπής Ο.Α.Σ.Π ελέγχου εφαρμοσιμότητας ΚΑΝ.ΕΠΕ. & Κ.Α.Δ.Ε.Τ.) και Κανελλόπουλος Θεόδωρος ( Πολ. Μηχανικός (MSc), Τμήμα Πωλήσεων 3DR), παρουσίασαν αναλυτικά τα βήματα που περιλαμβάνει ο Πρωτοβάθμιος και Δευτεροβάθμιος Έλεγχος μιας υφιστάμενης κατασκευής, περιπτώσεις και βήματα εφαρμογής, καθώς και παραδείγματα εφαρμογής με το λογισμικό της εταιρείας. Επίσης, παρουσίασαν την 3η αναθεώρηση του Κανονισμού Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.)  και τον Κανονισμό για την Αποτίμηση και τις Δομητικές Επεμβάσεις Τοιχοποιίας (Κ.Α.Δ.Ε.Τ.).

 

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν  τα τεύχη (Φ.Ε.Κ.) του ΚΑΝ.ΕΠΕ. & του Κ.Α.Δ.Ε.Τ. και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.

 

01 02 03 04

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση