Ψήφισμα Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. για τις υπέρογκες αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές

image_pdfimage_print

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ προτείνει καθολική και οριζόντια αντίδραση με επικεφαλή το ΤΕΕ και συμμετοχή όλων των Περιφερειακών Τμημάτων αλλά και των επιμέρους κλαδικών συλλόγων για να ανακληθούν τόσο οι απαράδεκτες αναδρομικές ασφαλιστικές αυξήσεις εισφορών των μηχανικών όσο και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών. Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθεί με εύκολο τρόπο η αναστολή λειτουργίας της εγγραφής του μηχανικού στο ΤΕΕ και της αναστολής πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Η οριζόντια αντίδραση πέραν των νομικών προσφυγών, τις οποίες το ΤΕΕ έχει δρομολογήσει, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την ενημέρωση και γνωστοποίηση σε όλους τους βουλευτές στην περιοχή ευθύνης του κάθε περιφερειακού τμήματος (της Αττικής για το ΤΕΕ) με συγκεκριμένο κείμενο αιτημάτων εστιασμένο με σαφήνεια στο πρόβλημα και στην υπόδειξη σχετικής επιλύσεως. Για όσους από τους βουλευτές δεν ανταποκριθούν ή υπάρξουν διαφοροποιήσεις να γίνει άμεσα η γνωστοποίηση της θέσης τους στο σύνολο των μηχανικών με δημοσιότητα σε κάθε περιφέρεια.

Η οριζόντια αντίδραση να έχει μια ημέρα κινητοποίησης – κατάληψης των επιμέρους γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ με απόφαση του ΤΕΕ που να μην ταυτίζεται με απεργιακές κινητοποιήσεις κλαδικών φορέων ώστε να της δοθεί η δημοσιότητα που της αρμόζει τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας στις θεματικές Ομάδες Εργασίας που προκύπτουν από τις διατάξεις  του Πολυνομοσχεδίου να συνεισφέρουμε με μέλη της Αντιπροσωπείας μας.


Αρχείο pdf: Ψήφισμα για τις υπέρογκες αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση