Αίτημα προς την ΕΚΧΑ Α.Ε για παράταση υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για την κτηματογράφηση Π.Ε. Κοζάνης

image_pdfimage_print

Ακολουθεί η επιστολή του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας προς την Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε., με την οποία ζητείται να δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για την κτηματογράφηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης:

 

«Κατόπιν αιτήματος πολλών διπλωματούχων μηχανικών καθώς και πολιτών, παρακαλούμε όπως δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για την κτηματογράφηση της Π. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, η οποία για τους κατοίκους εσωτερικού λήγει στις 07/10/2014. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω μερικοί από τους λόγους του αιτήματος παράτασης :

α) Τα πολλά ιδιοκτησιακά προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την διαδικασία υποβολής και ως εκ τούτου, χρειάζονται χρόνο για να επιλυθούν (συμβόλαια, τοπογραφικά διαγράμματα κλπ) .

β) Η αργοπορημένη συνειδητοποίηση εκ μέρους των πολιτών, της σημαντικότητας του έργου, με αποτέλεσμα να επικρατεί τον τελευταίο καιρό και όσο πλησιάζουμε στην τελική προθεσμία συνωστισμός στα κτηματολογικά γραφεία.

γ) Η καθυστέρηση των υποθηκοφυλακείων της Π.Ε. Κοζάνης, λόγω μεγάλου όγκου εργασίας, να εκδώσουν πιστοποιητικά μεταγραφής και

δ) Οι εκφρασμένες απόψεις πολλών διπλωματούχων μηχανικών, ότι μια χρονική μετατόπιση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής, θα συνέβαλε καταλυτικά στην άρτια, ομαλή και ορθή υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας.»

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση