Επιστολή προς ΤΕΕ για υποχρέωση παρακολούθησης σεμιναρίων με οικονομικό κόστος για την εξάσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα ύπαρξης επαγγελματικής εμπειρίας

image_pdfimage_print

To ΤΕΕ/ΤΔΜ θεωρεί ότι η διεξαγωγή σεμιναρίων με υψηλό κόστος δημιουργεί συνθήκες περιθωριοποίησης στους συναδέλφους με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες λόγω της κρίσης που βιώνουμε με αποτέλεσμα να μένουν εκτός επαγγέλματος ουσιαστικά συνάδελφοι μηχανικοί νέοι ή άνεργοι.

Θεωρούμε υποχρέωση του νομοθέτη ότι όταν τίθεται η υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης π.χ. για τους ενεργειακούς επιθεωρητές ή τους ελεγκτές δόμησης, να υπάρχει μέριμνα και για την αναγκαία εκπαίδευση και για την κάλυψη του κόστους. Εκτίμηση μας είναι ότι το ΤΕΕ πρέπει να στέκεται εφεξής απέναντι σε λογικές συνεχούς επιβάρυνσης με νομοθετικό πλαίσιο της εξάσκησης του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών. Η αποδοχή των παραπάνω πρακτικών υποβοηθά
ουσιαστικά στο να θεωρούνται τα εφόδια για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού ελλιπή.

Πιστεύουμε πως τα πολυτεχνικά τμήματα επιμορφώνουν επαρκώς τους διπλωματούχους μηχανικούς και ότι λογικές που βάζουν προϋποθέσεις εμπειρίας για την εξάσκηση του επαγγέλματος πρακτικά περιορίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο επάγγελμα των νέων μηχανικών.

Επιπλέον αντιβαίνουν στη βασική μας αρχή περί πληρότητας του κύκλου σπουδών μας έναντι των τεχνολόγων που έχουν διαφοροποιημένη εκπαίδευση καθώς και στην πάγια επιδίωξη μας για αναγνώριση του κύκλου σπουδών μας ως master.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαυροματίδης


Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση