Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ΠΕ Καστοριάς

image_pdfimage_print

Στο γραφείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην πόλη της Καστοριάς η Προϊσταμένη κα Ανδρομάχη Σκρέκα, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ κ. Νικόλαο Συλλίρη, την Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ κα Ευαγγελία Μπάγκαβου και τον Πρόεδρο της ΝΕ Καστοριάς του ΤΕΕ/ΤΔΜ κ. Δημήτρη Παππά, προκειμένου να συζητήσουν, για τη συνεργασία των δύο φορέων αλλά και για τις θετικές εξελίξεις του προγράμματος Tactical Tourism, που ενδιαφέρουν αμφότερα τα μέρη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης αφού ενημέρωσε για τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα με φορείς της περιοχής ενέταξε και αυτή τη συνάντηση στο πλαίσιο των προηγουμένων, στη λογική της συνδεσιμότητας όλων των φορέων της περιοχής για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους δημοσιοποίησης και προβολής των παραδοτέων του προγράμματος Tactical Tourism, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς, δεδομένου ότι αναφέρονται σε διατηρητέα Αρχοντικά και Μοναστήρια της πόλης.
Αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για την εξέλιξη της εν λόγω δράσης, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την τελική υποβολή του φακέλου στην UNESCO.

Αξιοσημείωτο θεωρήθηκε το γεγονός ότι ως επιβράβευση της έγκαιρης και επιμελούς παράδοσης των παραδοτέων του Tactical Tourism, η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος επέκτεινε τη δράση της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΔΜ και στην καταγραφή των γεφυριών της Καστοριάς.

Τέλος συζητήθηκε η επίσημη συμμετοχή της Εφορείας στην ημερίδα που διοργανώνεται από την ΝΕ του ΤΕΕ Καστοριάς και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτέμβρη.

52. Δελτίο Τύπου ΤΕΕ - Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση