Εκδήλωση για το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

image_pdfimage_print

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει την εκδήλωση »Crowd-funding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές» με θέμα το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του crowd-funding στην Ελλάδα, οι σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές, καλές πρακτικές, καθώς και πλατφόρμες που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το crowdfunding αφορά συνήθως περιπτώσεις μικρο-χρηματοδότησης από 5.000-50.000 ευρώ και καλύπτει επιχειρηματικές ιδέες και έργα σε τομείς, όπως ο αθλητισμός, οι τέχνες, η ιατρική, η εκπαίδευση και ο εθελοντισμός. Η μορφή του crowdfunding μπορεί να προσφέρει μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού, ενώ υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του European Crowdfunding Stakeholders Forum και του European Crowdfunding Network.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά εδώ.

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση