ΕΦΑ Γρεβενών – Συμμετοχή στον εορτασμό της Πανελλαδικής Δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017″

image_pdfimage_print

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων. Η δράση έχει ως σκοπό τη προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και κάλλους της χώρας. Στο παραπάνω πλαίσιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών (Ε.ΠΟ.Γ.) και την εθελοντική ομάδα «Γονείς εν δράσει», προσκαλεί το κοινό, την Κυριακή 28 Μαΐου, στα πετρογέφυρα Σπανού και Σταυροποτάμου συνδυάζοντας ποδηλατική διαδρομή, θεματικές ξεναγήσεις, δραστηριότητες για παιδιά και πικ-νικ στην εξοχή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ

• Ώρα 10.00, Εκκίνηση από το Ρολόι
Οργανωμένη ποδηλατική διαδρομή από τα Γρεβενά ως τα πετρογέφυρα Σπανού και Σταυροποτάμου (περίπου 40 λεπτά εύκολη ποδηλασία για άτομα άνω των 15 ετών).
• Ώρα 11.00, πετρογέφυρα Σπανού-Σταυροποτάμου
Θεματικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Γρεβενών
Δραστηριότητες για παιδιά (ζωγραφική σε βότσαλα, κατασκευές από επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά που θα περισυλλεχθούν από την περιοχή, αρχαία ομαδικά παιχνίδια).
Πικ-νικ για όλους: Φέρνουμε καλάθι με το φαγητό μας και τρώμε στην εξοχή

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό
Δηλώσεις συμμετοχής: Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τηλ. επικοινωνίας: 24610 25903, (Ζ. Λόλα, Π. Πλιάτσιου), e- mail: efagre@culture.gr.

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση