Αποσύρθηκε η διάταξη για κατάργηση της κατ’εξαίρεση δόμησης σε ζώνες υψηλής παραγωγικότητας

image_pdfimage_print

Αποσύρθηκε τελικά χθες το μεσημέρι, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνυ Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο καταργούνταν σχετική διάταξη του Ν4178 και απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα σε γη υψηλής παραγωγικότητας.
«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Όπως ανέδειξε προχθές το ΤΕΕ με παρέμβαση του Προέδρου Γιώργου Στασινού στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής και σχετική ανακοίνωση που αναπαρήγαγαν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, η αποσυρθείσα διάταξη που με λίγες γραμμές αλλάζει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο για χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα, χωρίς να το αντικαθιστά με κάτι άλλο, βλάπτει δρομολογημένες επενδύσεις κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ με αυτήν την κατεύθυνση πολιτικών οι μηχανικοί μένουν χωρίς πεδίο εργασίας.
Νωρίτερα χθες, πριν την ανακοίνωση του Υπουργού στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μιλώντας στο ραδιοσταθμό RealFm τόνισε ότι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της συμπολίτευσης του ανέφεραν μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι κάτι πρέπει να γίνει με τη συγκεκριμένη διάταξη διότι επηρεάζονται αρνητικά οι περιοχές της περιφέρειας. Έντονες επιφυλάξεις προέκυψαν και από πλευράς των ΑΝΕΛ για τη συγκεκριμένη διάταξη. Θετικές δηλώσεις για την απόσυρση της διάταξης έκαναν τόσο ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, όσο και ο Συντονιστής του αρμόδιου Τομέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ κατά την 10η συνεδρίασή της, παρουσία του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Εορδαίας, αποφάσισε να παρέμβει για την απόσυρση του παραπάνω άρθρου. Υπήρξαν επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει παρέμβαση θεσμικά στο υψηλότερο επίπεδο από το ΤΕΕ στο Κοινοβούλιο.  

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση